Kampen

foto

Vierkant voor Wiskunde organiseert ieder jaar wiskundige zomerkampen voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Je hoeft niet uitzonderlijk intelligent te zijn om mee te gaan; als je puzzelen, nadenken over wiskundige problemen en zelf creatieve oplossingen verzinnen leuk vindt, ben je van harte welkom!
Lees hier verder voor praktische informatie en een aanmeldingsformulier.

Wat gebeurt er op kamp?

De kampen bevatten een flinke dosis wiskunde. Je wordt uitgedaagd om zelf een probleem te onderzoeken. Een antwoord alleen is niet voldoende: je moet altijd proberen uit te leggen waarom iets is zoals je denkt! Er zijn verschillende soorten wiskunde-onderdelen op de kampen: onderzoeksprogramma's, dagproblemen, weekproblemen en workshops.
Lees hier verder over de wiskundige onderdelen.

Maar we doen ook veel andere dingen! Bosspellen, een dropping of speurtocht en een bezoek aan het zwembad mogen natuurlijk op geen enkel zomerkamp ontbreken. Andere activiteiten wisselen per jaar. Regelmatig organiseren we een disco, een casino-avond, theatersport, een bonte avond of een spelletjesavond. Bovendien heb je elke dag een paar uur vrije tijd.

Voor ouders

Lees hier informatie die interessant is voor ouders van toekomstige deelnemers.

Zomerkampen 2018

In 2018 zijn er maar liefst 181 deelnemers meegeweest, verdeeld over drie kampen.

Voorgaande zomerkampen

Van eerdere zomerkampen zijn nog foto's en verslagen beschikbaar. Het wachtwoord dat nodig is om de foto's te bekijken is per e-mail naar alle deelnemers en/of hun ouders opgestuurd. De foto's kun je hier bekijken, de verslagen hier.

Momenteel wordt gewerkt aan een volledig vernieuwde website voor Vierkant voor Wiskunde. Daar komen nog de foto's van 2017 en 2018 op.

groepsfoto