Informatie

De stichting Vierkant voor Wiskunde is in 1993 opgericht om het eerste wiskundekamp te kunnen organiseren. Sindsdien zijn de activiteiten langzaam maar gestaag uitgebreid. Inmiddels organiseert een veertigtal wiskundigen (docenten, onderzoekers en studenten) elk jaar drie goedbezochte zomerkampen voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar.

Daarnaast geeft Vierkant werkboeken uit met uitdagende wiskundige opdrachten. Deze boeken zijn speciaal ontwikkeld als verrijkingsstof voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. Al doende ervaren leerlingen dat wiskunde verrassend, leuk en uitdagend is.

Bij de activiteiten op de kampen en in de werkboeken speelt creativiteit een belangrijke rol. De kinderen komen al denkend en redenerend in aanraking met allerlei verrassende wiskunde. Hierbij ontwikkelen ze hun creatieve vermogens en ontdekken ze onvermoede kwaliteiten in zichzelf. Kinderen oefenen spelenderwijs het logisch en abstract denken en, niet onbelangrijk, blijken hiervan te genieten. Vierkant wil het aantal mensen dat plezier beleeft aan dit veelzijdige vak vergroten en tegelijkertijd het imago van de wiskunde verbeteren.

Voor meer informatie, e-mail info@vierkantvoorwiskunde.nl of bel 020-5924006.